Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

#1
PaxelPaxel

Fost membru al echipei

Fost membru al echipei
Frisking / Controlul corporal
Atunci când un polițist suspectează o persoană că ar deține asupra sa lucruri ilegale, acesta are dreptul de a cere acelei persoane să se oprească pentru un control corporal. Dacă această persoană nu cooperează – indiferent că refuză să coboare din vehicul, fuge cu acesta sau face orice pentru a scăpa nesancționat – , polițistul are dreptul de a acorda acelei persoane wanted pentru „Neconformare ordin”.

Notă: Polițistul NU are voie sa folosească comanda /frisk atunci când el sau suspectul/suspecții se află într-un vehicul. De asemenea polițistul NU are voie sa folosească această comandă pe colegii din departamente ( PD, SRI ) fără acordul acestora.

Controlul corporal arată polițistului:
- nivelul civilului controlat.
- dacă deții orice tip de obiect.
- dacă deții materiale.
- dacă deții droguri.
- dacă deții obiecte cumpărate ( ex. de la 24-7 ).
- dacă deții arme ( îi va arăta tipul armei și numărul de gloanțe ).

Dacă polițistul care te controlează găsește ceva ilegal asupra ta, acesta are dreptul să confiște acele obiecte ( arme la vedere, materiale fără licență etc. ) și să te aresteze în caz că e necesar ( deții droguri, folosești armele pentru rănirea persoanelor din jur etc. ).

Tazering
Se folosește atunci când polițistul urmărește un suspect – fie că acesta are sau nu wanted – sau trebuie să imobilizeze un suspect/grup de suspecți care nu cooperează sau care pot pune în pericol persoanele din jur sau chiar pe tine. Tazerul poate fi folosit oriunde, inclusiv în Safe Zone, de maxim 5 ori pe fiecare suspect într-o urmărire. Dacă un jucător este „tazered”, acesta este imobilizat pentru 20 secunde, timp în care gloanțele sau spray-ul nu vor afecta suspectul. Tot în acest timp polițistul are dreptul de a confisca armele ( dacă ai wanted sau dacă le ții la vedere ), licențele ( dacă ai săvârșit o infracțiune care să necesite confiscarea acestora ) sau obiectele ilegale ( droguri, materiale fără licență etc. ).

Cazuri în care se poate folosi /tazer:
- în urmărirea unui suspect cu sau fără wanted dacă acesta pune în pericol persoanele din jur sau nu cooperează.
- în urmărirea suspecților fără drept de predare dacă ești 1 vs 1 cu suspectul sau dacă suspectul are complici.
- în cazul în care ești atacat de mai mulți suspecți.
- în cazul în care un Hitman are Undercover și nu dorește să părăsească Teritoriul Guvernamental la somația ta ( Jail, Garaj LSPD, acoperișul LSPD etc. ).
- în cazul în care observi un Hitman cu Undercover care are armele la vedere.
- alte cazuri.


Amenzile
Un polițist poate amenda un civil dacă infracțiunea comisă nu este atât de gravă încât jucătorul să ajungă în Jail. Odată ce civilul a primit amendă, acesta va vedea pe ecran un mesaj de culoare albastră cu numele polițistului, suma și motivul amenzii. Dacă civilul nu plătește amenda pe loc, polițistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplată amendă” cu drept de predare. În cazul în care civilul nu are suficienți bani la el pentru a plăti amenda, polițistul are dreptul de a-l duce la un ATM sau la Bancă pentru a scoate suma necesară plătirii amenzii. Dacă acesta refuză, polițistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplată amendă”.
Un polițist are obligația de a amenda un civil atunci când găsește asupra lui obiecte ilegale sau cand infracțiunea comisă nu este atât de gravă încăt civilul să ajungă în Jail. În cazul în care civilul fuge pentru a scăpa de amendă, polițistul are dreptul de a-i da wanted-ul „Neplată amendă” iar comanda /take se va folosi în Jail.
Amenzile se adună, de exemplu pentru condus neregulamentar(25.000$) + faruri oprite(30.000$) suspectul va fi amendat cu 55.000$.

Atenție: Suspectul ajuns în Jail sau suspectul care nu a oprit la somație și este sancționat cu wanted pentru acest lucru nu va mai primi Ticket. Se consideră că a plătit deja prin banii pierduți în urma arestării sale.

Amenzile se pot da în funcție de level-ul celui care a comis infracțiunea. Spre exemplu:
- dacă trebuie să amendați un jucător cu level cuprins între 1 și 4, explicați-i cu ce a greșit și chiar iertați-l dacă este la prima abatere. NU dați amenzi mari acestor jucători!
- dacă trebuie să amendați un jucător cu level cuprins între 5 și 9, aveți dreptul de a da o amendă medie, până la maximă, depinzând de level-ul respectivului. Acești jucător ar trebui să știe deja ce nu au voie să facă, astfel nu sunt scutiți de sancțiuni.
- dacă trebuie să amendați un jucător cu level 10+, aveți dreptul de a da amenda maximă. Acești jucători sunt considerați experimentați și nu trebuie să ii scutiți de sancțiunile maxime.

Criterii de suspendare a licențelor:

Licența auto:
- când acesta parchează neregulamentar.
- când acesta conduce neregulamentar.
- când acesta încurcă ceilalți participanți la traficul auto.
- când acesta folosește NOS-ul.
- când acesta conduce sub influența alcoolului.

Licența de arme:
- când acesta folosește armele în fața unui polițist. Licența de arme îți dă voie să porți armele, nu și să ții la vedere/folosești. În cazul în care armele sunt ținute la vedere, acestea vor fi automat confiscate.

Celelalte licențe ( fishing, flying, sailing ):
- se confiscă când polițistul crede că este nevoie, fapt însoțit de o explicație.

Suspecting:
Se folosește atunci când polițistul observă un civil că a comis o ilegalitate prevăzută în „Wanted List”. Civilul va primi pe ecran un mesaj roșu cu motivul pentru care a fost suspectat. Polițistul este obligat să someze civilul de minim 3 ori, în caz că suspectul nu vede primele somații, și să se asigure că este suficient de aproape de acel civil ca acesta să-i vadă somația înainte de a-i da wanted.

Excepții și Observații:

- un polițist are dreptul de a aresta suspecții cu wanted 1 și 2 care se predau la acesta.
- un polițist poate aresta suspectul căruia i-a dat wanted indiferent de wantedul pe care l-a dat, cu condiția să aibă drept de predare.
- un polițist poate aresta un suspect cu wanted 3+ numai dacă un membru SRI nu este online/disponibil sau când acesta i-a acordat wanted.
- un polițist are obligația de a ceda suspectul căruia i-a dat wanted atunci când polițistul este la o distanță mare de suspect iar suspectul este în custodia altcuiva.
- în cazul suspecților fără drept de predare, gen runneri, complice (unui runner), abuz de escape în urmărire, abuz de /q on wanted, se vor organiza echipe mixte (din toate departamentele) și se va porni în urmărirea acestora.
- în cazul robberilor, cel mai apropiat echipaj SRI are dreptul să intervină. Se va încerca explodarea mașinii sau omorârea șoferului.


Atenție, regula cu privire la arestarea suspectului căruia i-ai dat wanted se aplică tuturor departamentelor.

Notă:
- wanted-ul nu se adună.
- un membru Police Department are obligația de a folosi comanda /su cu motivele prevăzute în Wanted List. Nu se ia în considerare situația „wanted-ului ascuns”.
- wanted pentru „escape on wanted” se acordă doar suspecților care abuzează de escape (atunci când se pun pe escape în fața ta pentru a nu fi omorâți). Cei care erau deja AFK (pe escape) când ați ajuns la ei vor ramâne cu același wanted.
- nu se dă wanted cuiva AFK decât dacă acesta deține droguri.

În cazul în care un suspect fără drept de predare intră în mașina altui jucător, membrii PD au obligația de a-l soma (folosind /m sau /s, depinzând de situație) pe conducătorul (eventual nevinovat) acelui vehicul pentru a opri, cu o replică de genul: „Oprește mașina acum, riști COMPLICE!” de cel puțin 2 ori fără a se face SPAM. În cazul în care respectivul jucător nu oprește sau nu-i dă eject suspectului cu wanted, acesta va primi wanted 6 pe motivul de Complice.

Clear:
Se folosește în cazul în s-a greșit persoana căreia polițistul i-a dat wanted, fie că acesta a greșit ID-ul sau numele suspectului. Se va anunța pe /d greșeala făcută ( motivul ) și persoana care a primit wanted pe nedrept va primi /clear.

Atenție:
- nu se va acorda /clear persoanelor pe care le-ați pus să vă omoare.
- se va acorda /clear doar persoanelor cărora li s-a greșit ID-ul/Numele.
- se va putea acorda /clear persoanelor care au „furat” un vehicul de poliție, ambulanță sau mașină de pompieri NUMAI DACĂ aceştia au wanted 1.
- nu se va da /clear aiurea în niciun fel.
- pentru alte cazuri care necesită /clear se va cere părerea și aprobarea unui rank superior ( 4+ ).

Un membru PD nu este obligat să acorde /clear celor care au „furat” un vehicul de poliție, ambulanță sau mașină de pompieri.

Statutul polițistului:
- poți refuza să fii percheziționat.
- poți cere să fii instruit de către un superior.
- singurele job-uri permise pentru polițiști sunt: Detective și Mecanic (în situații speciale).
- nu aveți dreptul să dețineți obiecte ilegale precum: materiale, droguri.
- autoritatea funcției nu poate fi exercitată în interes personal.
- polițistul își desfășoară activitatea profesională în interesul și sprijinul persoanei, comunității și instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii, cu respectarea principiilor imparțialității, nediscriminării, proporționalității și gradualității.
- polițistul răspunde pentru modul în care își execută atribuțiile de serviciu.
- polițistul beneficiază de drepturi compensatorii acordate potrivit prezenței legii pentru condițiile speciale și riscurile pe care le implică exercitarea profesiei.
- exercitarea profesiei implică, prin natura sa, îndatoriri și riscuri deosebite.
- statutul special este conferit de îndatoririle și riscurile deosebite, de portul de armă și de celelalte diferențieri prevăzute în prezentul statut.


Jail-ul:
- este strict interzis ca un polițist să dea amendă unui civil dacă acesta este în celula Jail-ului.
- este strict interzis ca un polițist să stea în Jail mai mult de 5 minute sau să stea AFK acolo.
- este permisă suspendarea licențelor, cu motiv întemeiat, sau confiscarea obiectelor ilegale în Jail.

Polițistul este obligat să verifice:
- dacă persoanele din Jail se bat ( JF - jail fight )
- dacă există persoane fără wanted la Jail și să le escorteze afară, iar dacă nu cooperează să le dea wanted pentru „TG”.
- să verifice deținuții de obiecte ilegale prin comanda „/frisk”.
- să folosească comanda „/take” pe deținuții care au în posesie arme sau droguri în interiorul celulei Jail-ului.
- alte lucruri.


Teritoriul Guvernamental:
Acesta este o proprietate guvernamentală privată, unde au voie doar membrii departamentelor ( PD, SRI ). Orice civil prins pe o astfel de propretate va fi sancționat cu Wanted dacă nu o părăsește la somația polițistului. Polițistul are obligația să someze civilul de minim 3 ori, iar dacă acesta nu pleacă i se va acorda wanted pentru „TG”. Dacă civilul părăsește proprietatea după primele somații ale polițistului dar se întoarce, acesta va primi automat wanted fără a mai fi somat.

Atenție: Polițistul trebuie să someze calm civilii, fără să facă spam, și să le spună să părăsească acea zonă. De asemenea polițistul este obligat să le explice frumos, atât celor cu level mic cât și celor cu level mare, că nu au voie acolo și trebuie să părăsească zona.

Proprietăți guvernamentale: închisoarea ( jail-ul ) și întreaga secție LSPD, atât exteriorul cât și interiorul garajului LSPD, acoperișul secției LSPD, HQ-ul FBI si garaj FBI.

Notă: Doar cei care au wanted și doresc să se predea au dreptul de a întra în secția LSPD, respectiv la Jail.

DM aiurea ( atacarea/omorârea altor persoane aiurea ):
Un polițist nu are voie să omoare sau să atace aiurea în niciun fel. Dacă se află că un polițist omoară sau atacă aiurea, acesta va fi sancționat pentru fapta comisă. Singurele situații în care îți este permis să faci DM sunt atunci când civilul are wanted și nu dorește să se predea sau când civilul are wanted fără drept de predare ( runner, robber, complice, abuz de escape, /q când avea wanted 6+, atacarea/uciderea unui polițist când avea wanted ).

Atenție: Este permis drive-by kill doar ca pasager (H), pe suspecții cu wanted 6+ fără drept de predare. Este strict interzis să faceți drive-by ca șofer.
- este interzis să faceți drive-by când în mașină nu se află șoferul.
- este interzis să faceți drive-by cu altă armă decât: MP5, M4 sau AK-47.


Arestarea suspecților:
Un polițist are obligația de a aresta orice civil care are wanted cu drept de predare. Polițistul are dreptul de a omorî orice civil - chiar dacă acesta se află în Safe Zone - dacă respectivul nu dorește să se predea sau nu are drept de predare. În cazul în care polițistul este atacat de un grup de persoane, acesta este obligat să ceară întăriri pe /d, /r sau prin comanda /backup. De asemenea polițistul este obligat să anunțe pe /d când un suspect se află în custodia sa (ex. Xulescu e la mine).

Atenție: Înainte de a aresta un suspect cu wanted 10 verificați la /mdc (într-o mașina de poliție sau la I-ul de la /clear) dacă are sau nu drept la predare.


Materialele:
Un polițist are dreptul să confiște materialele și să sancționeze cu amendă atunci când acestea sunt folosite pentru crearea sau vinderea diferitelor arme. În cazul în care un civil folosește materiale, polițistul are următoarele obligații:

- cei cu level 1 – 10 au de ales dintre amendă 15.000$ sau confiscarea materialelor.
- celor cu level 10 + li se vor confisca direct materialele.

Notă: Mafiile au voie să vândă arme la târgurile organizate de acestea. Aceste târguri trebuie să cuprindă mai mult de 3 persoane din acea mafie pentru a putea fi considerat târg.


Armele:
- un polițist are dreptul să confiște armele în caz că acestea sunt la vedere, licența și armele atunci când acestea nu sunt folosite pentru auto-apărare. Folosirea aiurea a armelor în fața polițistului, fie că tragi în sus sau nu, duce la confiscarea armelor și a licenței.

Drogurile:
- un polițist are obligația să-ți dea wanted și să-ți confiște drogurile atunci când acestea sunt în posesia ta.

Eventuri:
Un polițist poate participa la evenimentele organizate de către un ADMIN sau la evenimentele organizate de un jucător cum ar fi: simon spune, trivia, race (atâta timp cât circulă corect), stunt, găsește locația, event deagle, event find and kill etc. Nu aveți voie la evenimente precum barbut, ghicește zarul, curse ilegale. Un polițist poate de asemenea să ajute la organizarea unui eveniment prin păstrarea liniștii și a bunei desfășurări a acelui eveniment sau chiar să organizeze eveniment din cele specificate mai sus.

Atenţie: Puteţi participa la evenimentele violente DOAR dacă sunteţi OFF DUTY. Dacă sunteţi prinşi ON DUTY la aceste evenimente, riscaţi să fiţi sancţionaţi chiar cu demiterea.


Patrula:
Un polițist este obligat ca atunci când patrulează/merge după wanted să folosească un vehicul de poliție. Încălcarea acestei reguli duce la sancționarea polițistului respectiv. De asemenea polițistul mai este obligat să fie însoțit de un coleg atunci când patrulează. Motivul: șoferul conduce mașina iar colegul lui somează și dă wanted, respectiv amenzi.
Politistul trebuie sa respecte regulile de circulatie, exceptand cand urmareste un suspect. Incalcarea aceste reguli duce la demitere.

NEW!: Orice poliţist are obligaţia de a face screen în momentul în care un player săvârşeşte o infracţiune (kill cop, nos, hidraulice, war, etc.); dacă player-ul respectiv îi face reclamaţie cu scopul de a verifica dacă poliţistul respectiv chiar are dovezi şi se dovedeşte că poliţistul este nevinovat prin prezentarea screen-urilor, player-ul respectiv riscă warn.

În cazul în care aveți reclamații în care ați încălcat regulile de circulație nefiind în misiune veți fi sancționați cu FW (factionwarn/avertisment). Aveți voie să încălcați regulile de circulație în următoarele cazuri:
- când conduceți o mașină de poliție cu girofarul pornit.
- când urmăriți un infractor fără drept de predare cu mașina de civil.
- când vă este pusă viața în pericol ( sunteți urmărit de Hitman, Mafioți sau Civili care încearcă să vă omoare ).

Observații:
- dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se predă, atunci polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.
- dacă suspectul spune că nu se predă, atunci polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.
- dacă suspectul spune că se predă iar apoi fuge pe jos de polițist, atunci polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.
- dacă suspectul spune în primă fază că nu se predă sau fuge pe jos de polițist, iar mai apoi se răzgândește și dorește să se predea, polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.
- dacă suspectul spune că se predă, iar apoi atacă polițistul, atunci polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.
- dacă suspectul spune că nu se predă și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.
- dacă suspectul nu raspunde când este întrebat dacă se predă și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.
- dacă suspectul spune că se predă iar apoi fuge cu un vehicul de polițist, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.
- dacă suspectul atacă sau ucide un polițist, atunci acesta va primi Wanted cu motivul „cop attack/kill” fără drept de predare.
ATENȚIE: Suspect ( în acest caz ) = orice civil cu wanted 1+.

Sarcinile ofiţerului
- trebuie să se prezinte la majoritatea ședințelor, respectiv antrenamentelor.
- trebuie să asculte de membrii cu rank superior.
- trebuie să facă poze înainte de a aplica o sancțiune de orice fel.
- trebuie să facă poze pentru a dovedi că un suspect nu are drept la predare înainte de a-l omorî.
- timp de două săptămâni se va afla în perioada de teste și va purta skin-ul cu camasă albastră.

Sancțiuni:
- pentru greșeli mai ușoare vi se va acorda 1 avertisment verbal (AV).
- pentru greșeli mai grave vi se va acorda 1 avertisment (FW).
- pentru limbaj sau comportament indecent față de colegi sau alți jucători vi se vor acorda 2 avertismente, rank down sau chiar demitere.
- lipsa de bun simț sau vorbitul la mișto cu liderii sau orice membru PD, SRI cu rank mai mare se va sancționa foarte grav, chiar și cu demitere.
- 1 AVERTISMENT = 1 FACTIONWARN (FW); 2 AVERTISMENTE VERBALE = 1 AVERTISMENT (FW).
- 3 AVERTISMENTE (FW) = Demiterea din PD.

Notă: Avertismentele se vor șterge în timp și numai dacă meritați acest lucru. NU întrebați liderul când vi se va șterge!

Chat-urile departamentului:
Rolul principal al acestor chaturi, /d și /r, este de a discuta lucruri ce țin de Poliție, respectiv departamente. Folosiți /d numai atunci când aveți de comunicat lucruri importante cu celelalte departamente, iar dacă vorbește un rank mai mare, sunteți ogligați să nu-l întrerupeți. Folosiți /r atunci când aveți de comunicat cu colegii. Acest chat nu este atât de restrictiv, însă nu abuzați de el. De asemenea sunteți obligați să ascultați și să nu întrerupeți când vorbește un rank mai mare.

ATENȚIE: NU folosiți emoticoane pe /d și nu vă certați cu membrii celorlalte departamente! Riscați sancțiuni FOARTE grave.

War
WAR-ul între membrii mafiilor va fi sancţionat cu wanted 4 pe motivul WAR. Membrii mafiilor au voie să facă war doar în oraşul Los Santos, iar forţele de ordine au voie să intervină, dându-le wanted, pentru a opri aceste war-uri. După ce wanted-ul este acordat, membrii PD / SRI au obligaţia să-i someze pentru a se opri de cel puţin 3 ori şi să se asigure ca au înţeles că trebuie să se oprească şi să se predea, cu o replică de genul: "Opriti atacurile si predati-va!". Dacă respectivii mafioţi nu se opresc / nu se predau, îşi vor pierde dreptul de predare si vor fi omorâţi cu wanted-ul existent.

Cerințe pentru a intra în Police Department:
- să ai cei 7 ani de acasă.
- level-ul necesar pentru a întra în Police Department este minim 8.
- să respecți membrii departamentului, mai ales pe cei cu rank mai mare, și să ai un comportament ca atare.
- să ai un comportament matur și imparțial ( dacă cineva încearcă să te mituiască ești obligat să-l sancționezi cu wanted ).
- să-ți sancționezi și prietenii. ( trebuie să fii imparțial și să sancționezi pe fiecare în mod egal ).
- să știi să scrii cât de cât corect din punct de vedere gramatical.
- să ai un limbaj și comportament EXEMPLAR!

Pentru orice altă situație neprevăzută în Regulamentul actual nu se va acorda sancțiune, ci se va anunta liderul care va actualiza regulamentul.

ATENȚIE: Pe lângă aceste Reguli, sunteți OBLIGAȚI să respectați și REGULILE GENERALE ALE SERVERULUI!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]